Tulin englantiin keskiviikkona (11.8) eli vasta toinen kokonainen päivä menossa :) Perheen luona olo on tuntunut alusta asti helpolta ja vaivattomalta, ikäänkuin olisin ollut jo paljon pitempään. Perheeseen kuuluu isä, äiti ja 4 vuotias tyttö. Talossa on varmaan viisi pientä kerrosta. Minulla on oma huone pienellä kylppärillä, sisältäen vessan ja suihkun. Huoneessa on televisio ja dvd soitin. Kannettavan toin mukanani, mutta minulla on käytössä nopea netti yhteys.

Eilen aloitin päiväni heräämällä yhdeksältä, söin aamiaiseksi mysliä luonnon jogurtin kanssa. Täällä on mukavasti omat mysliainekset eri purkeissa. Ainakin rusinoita, taateleita, pähkinöitä ja kahta erilaista siementä. Niistä saa kivan sekoituksen kulhoon. Lisäksi minulla on murukahvia käytössä. Perhe itse ei juo kahvia eikä syö punaista lihaa. Pitää muistaakin hommata itse kahvia lisää...

Olin tytön kanssa aamu puoli kymmenestä ehkä puoli kuuteen. Leikeimme paljon, söimme lounasta ja katsoimme televisiota. Kävimme myös ulkoilemassa, mutta sateli niin se jäi lyhyeen. Perheen äidin tultua kotiin aloimme syömään. Meillä oli kiinalaista noutoruokaa, inkiväärikana kastiketta ja tofukastiketta. Keitimme itse tummaa riisiä lisäksi. Ruoka oli älyttömän hyvää, varsinkin tofu kastike, nam :) Silläaikaa kun perheen isä tiskasi luin hänelle ääneen englanniksi muumikirjaa, se oli ihan hauskaa. Pitää ottaa tavaksi!

Ruuan jälkeen lähdin omatoimisesti lenkille kameran kanssa. Kiertelin paikkoja ja otin paljon kuvia :) Heti sen jälkeen laitoinki niitä jo näkyviin facen puolelle. Niin ja kävin minä kaupassakin ihmettelemässä ja ostamassa pari suklaapatukkaa. Sitten nukkumaan.

Tänään menin ysin maissa syömään aamiaista, sitten aloin leikkiin tytön kanssa. Leikittiin, syötiin, katottiin saariston lapsia ja peppiä. Käytiin myös puistossa. Äiti tuli joskus viiden maissa, jonka jälkeen pääsin rauhoittumaan huoneeseen. Kuudelta dinner, ruokana taas kiinalaista, tälläkertaa naapurin kiinalaisen naisen valmistamaa. Tummaa riisiä, "salaattia"(gojimarjoja, maissia ja jotaki siementä/pähkinää) ja lisäksi kana-cashewpähkinä sekoitusta. Taivaallista :) Ruuan jälkeen harjoittelin taas englantia lukemalla ääneen. Sitten käymään kaupassa, ostin karkkia ja hönppälehden. Sen jälkeen kamat kotiin ja vajaan tunnin ihmettelylenkille. Nyt sitten suihkun jälkeen taas koneella.

Vaikea ajatella että nyt on jo perjantai!